Pardubický kraj má svých třicet tři MLSů

Pardubický kraj má svých 33 MLSů

Pardubice (2.6.2017) – Medovinu, cheesecaky, dobrý chléb nebo přírodní sýr. Tyto a další chutné výrobky přihlásili soutěžící do XI. ročníku soutěže o nejkvalitnější potravinářské výrobky. Produkty výherců se tak od středy 31. května, kdy se uskutečnilo na pardubickém zámku slavnostní vyhlášení, mohou pyšnit značkou MLS Pardubického kraje.

„Do soutěže se letos přihlásilo celkem 25 výrobců a posouzeno bylo 89 výrobků. Především chci poděkovat všem soutěžícím, kteří vyrábí čerstvé, kvalitní a chutné regionální produkty. Rozhodování nebylo jednoduché a musím říci, že všechny výrobky byly pastvou pro chuť i pro oko,“ komentoval letošní MLS Pardubického kraje radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

Potravinářskou soutěž pořádá Informační centrum pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje AGROVENKOV s podporou Pardubického kraje. MLS Pardubického kraje 2017 organizátoři vyhlásili opět ve čtyřech kategoriích, a to mlýnské a pekárenské a cukrářské výrobky, mléko a mléčné výrobky, maso a masné výrobky a výrobky z medu a ostatní.

Ocenění producenti budou mít možnost se zúčastnit regionálních ochutnávkových akcí, jako je Prima Fresh Festival 17. a 18. června nebo Krajských dožínek 24. září. Kromě toho nebudou chybět ani 2. září na dostihovém závodišti v Pardubicích. Zde u příležitosti konání výstavy Koně v akci spotřebitelé vyberou svůj nejlepší výrobek.

 

Výsledky:

I. Mlýnské a pekárenské a cukrářské výrobky

Selský žitný chléb, Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

Perníkové květy – pomeranč, JaJa Pardubice s.r.o.

Kvasový bochník cibulový, Rustikální bageta s rozmarýnou, Mgr. Tomáš Kroulík – Naše DOBRÁ pekárna

Cheesecake slaný karamel, Jana Novotná

Dortík od Janošů – Irská káva, Kokosový dortík – Perník Janoš, Pavel Janoš

 

II. Mléko a mléčné výrobky

Uzený kravský sýr se šunkou, Marie Černilová

Bio kefír, BIO & CEEPORT s.r.o.

Lipinské mléko, Milan Víšek

Selský sýr s příchutí zahrádka, Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

Tvaroh 250g, Jehnědáček-kávový 150g, Jana Svatošová, Mléčná farma Jehnědí

 

III. Maso a masné výrobky

Flank steak, Vračovická lahůdková klobáska, Josef Morávek Řeznictví a uzenářství

Sloupnický Čagan, Řeznictví Sloupnice s.r.o.

Klobása s pepřem, MASOEKO s.r.o.

Staročeské hovězí, Jatka Lanškroun s.r.o.

Rosický špekáček, Paštika s telecím masem, Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

Klabajka, Klášterecké masné pochoutky,a.s.

Vepřové maso ve skle, UZENINY KOŘÍNEK s.r.o.

Alpská klobása, Hovězí pršut, Masokombinát Polička, a.s.

Jitrnice, Játrový sýr, Vladimír Švanda – řeznictví

 

IV. Výrobky z medu a ostatní

Medovina s propolisem, Včelařství Babákov s.r.o.

Zlatá medovina, Medovinka s.r.o.

Džem Hrušky + vanilka, Sirup Rebarbora, Marmeládka – Michaela Naumecová

Rychtář Grunt, Pivovar Rychtář,a.s.

Jsem pecka – šípek, Jsem pecka – jahoda, Jana Baboráková

Rubrika: Aktuality, Regionální potraviny na regionální stůl